Bryllupssang – fest og sange der virkelig batter

Bryllupssang. Når to mennesker smedes sammen i Hymens lænker, er det oplagt at hylde kærligheden med et par melodiøse sætninger. Fest og sange hører nemlig sammen – især når der er kærlighed involveret. Men hvordan skriver man gode sange til den store dag? Festsange til bryllup – læs mere her!

Bryllupssang – sig tillykke til brudeparret

Brudeparret skal lykønskes i de romantiske festsange til bryllupHvis du skal til bryllup, kan det nemt være, at du har lyst til at skrive en bryllupssang til det smukke brudepar. Nogle mennesker duer slet ikke til det med store ord, mens nogle foretrækker at holde en tale. Andre skriver en sang til brudeparret for at sige tillykke med dagen og kærligheden. Hvis du har lyst til at høre til sidstnævnte kategori, har du måske brug for et par fifs til at komme godt i gang – læs roligt videre.

Toastmasteren bestemmer

For hvordan griber man processen med at skrive en bryllupssang an?

Først og fremmest skal man overveje, hvem man skriver sangen til. Nogle brudepar frabeder sig udtrykkeligt sange og/eller taler til deres fest, og dette skal selvfølgelig respekteres. Er du inviteret til et ‘sangfrit’ bryllup, er der altså ikke noget at gøre. Men til langt de fleste bryllupper er det almindeligt, at der dukker adskillige sange og taler op under middagen.

Du skal blot huske at melde dit indslag til toastmasteren, inden selskabet går til bords – og du skal vente med at dele sangen ud, til du er blevet præsenteret af toastmasteren og har fået grønt lys. Det er nemlig meget vigtigt, at toastmasteren får lov til at styre rækkefølgen af de forskellige indslag, samt de tidspunkter de præsenteres på. Dels skal det times med serveringen af bryllupsmiddagens forskellige retter, og dels skal det passe med, at visse traditioner overholdes.

For eksempel er der en bestemt talerække, der gælder til bryllupper, og som regel kommer eventuelle sange først efter, at denne er overstået. Sidst, men ikke mindst, skal toastmasteren også sørge for, at brudeparret når at danse brudevals inden midnat, så det er noget af et regnestykke at få både middag og underholdning gennemført til tiden.

Hvad med at fremføre en bryllupssang til en kendt melodi?

Sangens temaer

Med hensyn til at overveje, hvem sangen skal skrives til og om, er det dels vigtigt at tænke på brudeparret, men også på deres gæster. Derfor skal man overveje sit publikum nøje, inden man går i detaljer med pinlige eller intime detaljer om det lykkelige, nygifte par.

Handlingen i sangen

Men hvad skal sangen så handle om? Brudeparrets fælles liv og fremtid skal selvfølgelig have en central rolle. Afhængigt af hvem af brudeparrets to parter, du kender bedst, kan du også lade sangen handle om vedkommendes personlighed samt den del af personens fortid, der ligger før brudeparrets første møde. På den måde bliver sangen både en lykønskning og en slags livsberetning.

Det er almindeligt, at både taler og sange til bryllupper handler om, hvordan brudeparret komplementerer hinanden, samt om deres respektive karaktertræk og oplevelser. Omdrejningspunktet for sangen er selvfølgelig også at ønske parret held og lykke med fremtiden som ægtefolk. Sange til bryllupper er som regel holdt i en let og morsom stil. Hvis man har mere dybsindige, seriøse og personlige ting på hjerte, kan det være en god idé at holde en tale i stedet.

Du kan også lave en karaoke-video med en kavalkade af billeder

 

Sangtekster og festsange

Med de rette søgninger på nettet, kan du åbne for en guldåre af festsange til enhver tænkelig lejlighed. Ofte er det nok at ændre lidt på teksten, for at den passer perfekt til den forestående festlige komsammen.

Morsomme sange

Fest og sange lægger i den grad op til, at der er god humor inkluderet i teksterne. Hvis du ikke selv er den fødte komiker, kan du heldigvis få masser af hjælp til at skrive sange med et morsomt twist.

Festsange bryllup

Det er som nævnt absolut en af de bedste lejligheder til at skrive festsange, når der er bryllup på menuen. Du kan stjæle fokus for en stund ved at medbringe nogle flot skrevne sange.

Nu kan du trygt komme i gang med din bryllupssang. Selvom du måske ikke er den mest erfarne sangskriver, kan du sagtens digte et par vers, der vil gøre stemningen endnu bedre.