Bryllupssang

Skriv en personlig bryllupssang til brudeparret

Når to mennesker smedes sammen i Hymens lænker, er det oplagt at hylde kærligheden med et par melodiøse sætninger. Fest og sange hører nemlig sammen – især når der er kærlighed involveret. Men hvordan skriver man gode sange til den store dag? Kig med på siden her, og få mere inspiration


Tillykke til brudeparret

Hvis du skal til bryllup, så kan det være, at du har lyst til at skrive en sang til det smukke brudepar. Nogle mennesker duer slet ikke til det med store ord, mens nogle foretrækker at holde en tale. Andre skriver en sang til brudeparret for at sige tillykke med dagen og med kærligheden. Hvis du har lyst til at høre til sidstnævnte kategori, kan du måske have brug for et par fif til at komme godt i gang – så læs videre med på siden for mere inspiration


Toastmasteren bestemmer

For hvordan griber man processen an? Først og fremmest skal man overveje, hvem man skriver sangen til. Nogle brudepar frabeder sig udtrykkeligt sange og/eller taler til deres fest, og dette skal selvfølgelig respekteres. Er du inviteret til et ‘sangfrit’ bryllup, er der altså ikke noget at gøre. Men til langt de fleste bryllupper er det almindeligt, at der dukker adskillige sange og taler op under middagen.

Du skal blot huske at melde dit indslag til toastmasteren, inden selskabet går til bords og du skal vente med at dele sangen ud, til du er blevet præsenteret af toastmasteren og har fået grønt lys. Det er nemlig meget vigtigt, at toastmasteren får lov til at styre rækkefølgen af de forskellige indslag, samt de tidspunkter de præsenteres på. Dels skal det times med serveringen af bryllupsmiddagens forskellige retter, og dels skal det passe med, at visse traditioner overholdes. For eksempel er der en bestemt talerække, der gælder til bryllupper, og som regel kommer eventuelle sange først efter, at denne er overstået. Sidst, men ikke mindst, skal toastmasteren også sørge for, at brudeparret når at danse brudevals inden midnat, så det er noget af et regnestykke at få både middag og underholdning gennemført til tiden.


Sangens temaer

Med hensyn til at overveje, hvem sangen skal skrives til og om, er det til dels vigtigt at tænke på brudeparret, men også på deres gæster. Derfor skal man overveje sit publikum nøje, inden man går i detaljer med pinlige eller intime detaljer om det lykkelige, nygifte par.


Handlingen i sangen

Men hvad skal sangen så handle om? Brudeparrets fælles liv og fremtid skal selvfølgelig have en central rolle, men afhængigt af, hvem af brudeparrets to parter, du kender bedst, kan du også lade sangen handle om vedkommendes personlighed. Her kan du fortælle om den del af personens fortid, der ligger før brudeparrets første møde. På den måde bliver sangen både en lykønskning og en slags livs beretning.

Det er almindeligt, at både taler og sange til bryllupper handler om, hvordan brudeparret komplementerer hinanden, samt om deres respektive karaktertræk og oplevelser. Omdrejningspunktet for sangen er selvfølgelig også at ønske parret held og lykke med fremtiden som ægtefolk. Sange til bryllupper er som regel holdt i en let og morsom stil. Hvis man har mere dybsindige, seriøse og personlige ting på hjerte, kan det være en god idé at holde en tale i stedet.

Konfirmationssange

Skal du til konfirmation? Find idéer til sangen her

Professionel sangskriver

Få en professionel til at skrive din festsang

Sangskjuler

Vær kreativ og lav din egen sangskjuler