Lejlighedssang – få professionel hjælp

Få hjælp til at finde en lejlighedssang her. Fest og sang hører sammen! Den store fest står for døren og til sådanne anledninger hører naturligvis en lejlighedssang. Uanset om du skal til bryllup, konfirmation, fødselsdag eller noget helt fjerde, kan et par gode vers som regel gøre festen endnu bedre. 

Men hvad gør man, hvis man knap nok kan sætte to ord sammen, for slet ikke at tale om at få dem til at rime eller passe til en melodi? Ingen panik, der er råd at hente! Man behøver nemlig ikke være den fødte digter eller komponist for at begave festens midtpunkt(er) med en personlig sang.

Søg på nettet efter en god lejlighedssang

En hurtig søgning på nettet er alt, du behøver for at få hjælp. Her findes nemlig annoncer og hjemmesider for en stor mængde dygtige, professionelle sangskrivere. Mange af dem reklamerer også i for eksempel lokalaviser, så hold øje med annoncespalterne, hvis du er på udkig efter en god digter. Det plejer ikke at være en voldsomt dyr fornøjelse at betale sig fra, ikke at skulle svede over notesblokken – og ofte bliver resultatet meget personligt, selvom sangskriveren ikke kender personerne, der skal skrives om.

Her er tips, hvis du skulle få lyst til at skrive en rap

Stikord om hovedpersonen(er)

Som regel foregår det sådan, at du udstyrer sangskriveren med en række stikord om den person (eller de personer), som sangen skal handle om. Lav en liste over temaer og episoder, du gerne vil have med og uddyb dem efter behov, så sangskriveren får et rigtig godt billede af, hvordan slutresultatet skal være. Jo mere grundig du er med de indledende informationer, des lettere bliver det at skrive sangen. Har du eventuelt andre ønsker til sangen, som for eksempel en bestemt melodi, er det næppe noget problem for sangskriveren at få det med også.

Husk at kontakte sangskriveren i god tid, inden sangen skal bruges, så der ikke bliver stress over at få den færdig. Måske har du rettelser til første udkast af sangen – dem skal der også være tid til at få med. Desuden skal sangene kopieres eller printes i en masse eksemplarer, ligesom der skal være tid til at kreere en eventuel sangskjuler. Det er nu engang bedre at være i for god tid, end at være for sent ude!

Færdige skabeloner på lejlighedssange

Hvis ikke du har lyst til at kontakte en sangskriver, kan du finde færdige sangskabeloner på nettet eller i mange boghandlere. For eksempel er der skrevet rigtig mange standard-lejlighedssange om bryllupper og fødselsdage, som med få eller ingen ændringer kan bruges til enhver festunderholdning. Måske skal du indsætte et par navne eller ændre nogle linjer, så de passer til anledningen eller festens hovedperson(er) – men det er sjældent det store arbejde, der ligger i at tilpasse en præfabrikeret sang til en bestemt lejlighed.

Lejlighedssange gratis

Der er som sagt rigeligt at komme efter, hvis du er ude efter nogle gratis bud på festlige sange til enhver lejlighed. Det er bare med at søge på nettet. Du får nogle eksempler her:

Lejlighedssange melodier

Men præcis hvilken melodi skal man dog skrive sin lejlighedssang over? Der er mange gode bud – du kan altid bruge en af de klassiske, som alle kender ud og ind. Du kan dog også grave ned i fx fødselarens musiksmag og finde en sang, som han/hun sætter særligt stor pris på.

Hammer Hammer Fedt er altid et hit som melodi til en festsang

Professionel sangskriver

Det sikre valg er nu engang, at få en erfaren sangskriver til at sætte ord på de ting, der skal med i din lejlighedssang. På den måde sparer du også tid, som du kan bruge på andre forberedelser før festen.

Nu kan du påbegynde processen med at finde frem til den helt perfekte lejlighedssang. Vi ønsker dig held og lykke.

Bryllupssang

Vil du gerne have en festsang med til brylluppet?

FØdselsdagssang

Her finder du inspiration til at skrive fødselsdagssangen

Konfirmationssang

Skriv selv en personlig hilsen til konfirmanden