Dine sangtekster fortjener en flot sangskjuler. Få inspiration lige her.

Hvad skal man gøre med de færdige sangtekster for at få dem præsenteret på en ordentlig måde? Man kan vælge bare at dele arkene med teksten ud, men man kan også lave en flot sangskjuler til herlighederne.

Lav en flot sangskjuler

Der er meget stor forskel på, hvor meget sangskrivere gør ud af en eventuel sangskjuler. Mens nogle blot viser teksten på et lærred eller en væg ved hjælp af en computer eller projektor, er der andre, der gør meget ud af, hvordan sangen præsenteres. Måske synes man, at det er festligt nok med et par cliparts eller nogle billeder af festens hovedperson(er) på de ark, man har printet teksten ud på. Eller måske har man lyst til at give den hele armen med en hjemmelavet sangskjuler.

Tjek lige denne opfindsomme sangskjuler

Eksempler på sangskjulere

En sangskjuler kan både være meget let at lave og meget svær. Valget er helt op til dig.Det kan være alt lige fra en flot kurv med lidt bånd om til en større anordning, der er lavet specielt til lejligheden. Mange laver for eksempel sangskjulere ud af pap, karton eller papmaché – ofte i en form, der har en symbolsk betydning for festens midtpunkt(er).

Man kan også bruge selve sangteksterne som en vigtig del af dekorationen, for eksempel ved at rulle de enkelte ark sammen på langs, binde bånd omkring og arrangere dem som en spændende skulptur. Jo flere sangeksemplarer, des flere muligheder i forhold til at lave noget flot. Man kan desuden folde sangene på alle mulige måder – som origamifigurer, som vifter eller som noget helt andet. Det er dog en god idé at holde sig for øje, at sangene skal kunne foldes ud og læses uden det store besvær, så ekstremt krøllet papir er ikke et hit.

Brug en hobby som tema

Er sangen eksempelvis skrevet til en konfirmand med stor forkærlighed for fodbold, kan man bruge dette tema, når man udformer sangskjuleren. Det samme gælder naturligvis for andre interesser. Tag udgangspunkt i, hvem sangen er skrevet til, når sangskjuleren skal kreeres. Er det en hestepige, en traktorentusiast, en sejlsportsfreak, en håndarbejdsnørd, et friluftsmenneske eller lignende, som sangen skrives til? Kan personen lide jagt, camping, pileflet, katte eller noget helt femte?

Kun fantasien (og til en vis grad materialerne) sætter grænser for, hvor kreativt det kan blive.

Kig indenfor i dette kreative værksted

 

Kig også på festens tema

Man kan også tage udgangspunkt i selve festens tema. Til en barnedåb eller en konfirmation kan man (hvis det er muligt) finde avisforsider fra den dag, personen blev født, og rulle kopier af disse omkring sangteksterne. Til kobber-, sølv- eller guldbryllupper kan man bruge de nævnte metaller som tema i sangskjuleren, og til kirkelige fester som bryllup, barnedåb og konfirmation er det naturligt at bruge hvide materialer. Desuden kan man vælge at fokusere på hovedpersonens køn og holde materialernes farver i hhv. lyserød eller lyseblå til barnedåben – eller i andre typiske pige- og drengefarver til konfirmationen.

Ofte er sangskjuleren et godt minde fra dagen for festens midtpunkt, så det kan godt svare sig at gøre sig ekstra umage med saks, papir og tapetklister. Hvem ved – måske kommer din kreation til at pryde en hylde i mange, mange år frem?

Men hvordan kommer man overhovedet frem til det punkt, hvor man skal designe en sangskjuler til ens sangtekster? Det kræver jo, at man får skaffet – eller måske endda skrevet – en sang. Det formål kan du naturligvis også finde hjælp til her på siden.

Hurtig sangskjuler

Du kan bruge lang tid på at udtænke og designe din sangskjuler – eller du kan gå hurtigere til værks og få den på plads indenfor kort tid. Valget er helt og holdent dit.

Sangskjuler fodbold

Som nævnt, er det meget oplagt at kigge på eventuelle hobbier at designe sangskjulere ud fra. Er der fx tale om en konfirmation, kan det meget vel være, at fodbold er et hit.

Sød sangskjuler

En sangskjuler skal først og fremmest være én, der fremkalder en reaktion fra gæsterne. Den skal have et design, der springer i øjnene med det samme. Det må gerne være sødt og humoristisk.

Nu kan du trygt kaste dig ud i at få kreeret den flotteste sangskjuler i byen. Find i øvrigt meget mere festlig inspiration her på siden.